Vælg de rette ammeindlæg

Et ammeindlæg er en rondel, man som ammende kan lægge i BH’en for at opsuge mælk, der løber fra brystet, når man ikke ammer. Men hvilket ammeindlæg skal man vælge? Det kan du blive klogere på her, hvor vi ser på flere vigtige faktorer omkring ammeindlæg. Læs med og få gode råd.

Der er nemlig mange forskellige at vælge mellem, når det gælder ammeindlæg. Ikke to kvinder er helt ens, og derfor er de ammeindlæg, den ene foretrækker, ikke nødvendigvis de rigtige for den anden. Der er dog ammeindlæg for enhver, så læs roligt videre og find den type, der passer til dig.

Genanvend eller brug og smid væk

En af de ting, man kan have i tankerne, når man skal købe ammeindlæg er, om man ønsker engangsammeindlæg eller vaskbare. Dette er i høj grad et spørgsmål om ideologi og miljøbevidsthed, men også om at få hverdagen til at hænge sammen. Et engangsammeindlæg smider man blot i skraldespanden efter brug på samme måde som en ble eller en vatrondel, og så er man af med det. Det kan være praktisk, og med et lille barn kan det være svært at få tid til det hele. 

Går man op i at minimere ressourcespild og måske også at spare penge, kan vaskbare ammeindlæg være en mulighed. Vaskbare ammeindlæg kan vaskes i vaskemaskine på samme måde som genanvendelige rondeller til at fjerne makeup med. Udover at man sparer både penge og ressourcer slipper man med genanvendelige ammeindlæg også for med jævne mellemrum at skulle afsted for at købe ammeindlæg men kan altså blot tage et friskt par frem fra skuffen.

Bomuld eller bambus

Ammeindlæg findes i flere forskellige materialer. Her kan du vælge mellem uld, silke, bomuld og bambusfibre. Alle har de deres forskellige fordele, og hvilket du skal vælge, afhænger dels af din hudtype men også af andre faktorer, der knytter sig til lige præcis dig.

Her kan du købe ammeindlæg

Men hvor kan man købe ammeindlæg? Du kan købe dem på nettet, hvor du får dem bragt til døren eller henter dem i nærmeste pakkeshop ligesom andre varer, du køber på nettet. Hvis du alligevel er ude at gå med barnevognen, kan du også vælge at lægge vejen forbi apoteket eller materialisten, hvor du finder et udvalg af ammeindlæg i forskellige materialer og kvaliteter.

Uanset hvilken model af ammeindlæg, du vælger, vil du opleve, at der her er tale om en lille, men uundværlig hjælper i dagligdagen som nybagt mor.