Stimulering og afslapning for både børn og voksne

Vi kører op og ned i gear i løbet af en dag. Som moderne mennesker er vi vant til et højt niveau af stimulering i løbet af en dag, og der skal derfor som regel en vis mængde af stimulering til, at vi overhovedet kan slappe af – og måske også for at motivere os. Mange motiverer sig f.eks. til træning gennem musik eller træningsvideoer.

Her kommer nogle forslag til, hvordan du kan få stillet dine stimuleringsbehov igennem en dag.

Stimulering gennem bevægelse

Mange børn slapper af, når der er bevægelse omkring dem, f.eks. når de går en tur i barnevogn eller sidder i en bil. En sådan form for bevægelse, I kan have i hjemmet, er f.eks. en slyngevugge, som dit barn kan ligge og blive vugget i løbet af dagen. Dette kan også være et godt remedie til at få barnet til at sove.

Som stimulering for kroppen for voksne, er der f.eks. forskellige fitness maskiner, som du kan købe til dit hjem. Du kan anskaffe en romaskine eller et løbebånd, som du kan træne på derhjemme og på den måde holde din krop i gang.

Om aftenen kan du så slappe af og afspænde musklerne ved hjælp af en massagestol, som også er en rigtig god investering.

Stimulering gennem lyd

Som nævnt bruger rigtig mange lyd og video som motivation, når de f.eks. skal ud at løbe eller dyrke anden form for motion. Lyd virker rigtig godt som stimulering for både børn og voksne. Børn kan få rigtig meget god læring ud af at lytte til rim og remser. Dette ses også i forbindelse med skolearbejde i de tidligste år, og i nogle daginstitutioner fylder musik og remser rigtig meget.

Så sæt en god podcast på mens du sidder i massagestolen og vugger din baby, som ligger trygt i slyngevuggen og pludrer.