Sådan undgår du ømme muskler efter træning

Du har lige været til en fantastisk træning, hvor du virkelig fik trænet kroppen godt igennem. Nu er det dagen derpå, og du døjer nu med ømme muskler, som resulterer i, at du må holde en kort pause med at være aktiv. Bare rolig, det er faktisk helt normalt, men det kan være irriterende for træningsrytmen. Læs her hvordan du kan reducere det i fremtiden. 

Masser dine muskler

Efter din træning, så kan du med fordel gøre det til en god vane at strække dine muskler ud. Men du kan også afprøve massage. Du har måske hørt om de såkaldte massagepistoler, som er lavet til at massere dine muskler. Det er et nemt og hurtigt redskab at have med. Hvis du skal have den mest effektive restituering af dine muskler, kan du undersøge den såkaldte massagestol. Den kan blandt andet nedsætte blodtryk, løsne ømme muskler og endda reducere stress. 

Husk opvarmningen og forsigtigheden 

Hvis du oplever ømhed, kan det sagtens skyldes, at du har brugt en muskel, som du ikke normalvis bruger. Muskler kræver nemlig tilvænning i forhold til at blive aktiveret på en bestemt måde. Det vil sige, at hvis du træner, skal du være konsistent med programmet eller mængden. Hvis du gør dette, så vil du opleve, at omfanget af din ømhed bliver mindre. En anden ting som er vigtigt, hvis du skal undgå ømme muskler, er at varme op inden træning. Sørg for at få kørt nogle gode øvelser igennem kroppen, så forebygger du skader senere. Når du er færdig med din træning, så husk at strække dine muskler ud. Dermed forebygger du nemlig, at din musklers bevægelighed dagen efter, bliver formindsket. 

Så hvis du skal undgå ømme muskler efter træning, så husk at gå langsomt til værks med din træning, opvarmning, udstrækning og massere dine muskler efter træningen.