Sådan vælger du det rigtige gulv til dit hjem

Et nyt gulv er en investering, derfor kan du med fordel stille dig selv en række spørgsmål inden du køber dit nye gulv, så du er sikker på at få flottegulve som du kan have glæde af i mange år.Et gulv er ikke noget man skifter hverken hvert eller hvert andet år. Samtidig er et nyt gulv ikke helt billigt, derfor kan det godt betale sig at gøre nogle grundige overvejelser før du køber dit nye gulv. Det kan du bl.a. gøre ved at stille dig selv disse spørgsmål:

Hvor skal gulvet ligge?

Ikke alle gulve er lige egnede til at blive lagt over alt. I stuen, soveværelset og værelser vil du kunne lægge alle typer gulve, mens gulve der skal lægges i rum som køkkenet, bryggerset, entreen og lignende skal kunne klare mange flere udfordringer såsom at blive vådt. Her er det derfor ikke en god ide at vælge tæpper, og vælger du trægulve, skal du være opmærksom på hurtigt at få tørret op, samt at det vil kræve mere pleje af gulvet. Skal gulvet lægges i badeværelset, skal det leve op til lovgivningen for vådrum.

Hvad skal gulvet kunne holde til?

Gulve findes med forskellige slidstyrker og det er ikke alle gulve, der kan klare lige meget slid. Derfor er det vigtigt, at du overvejer hvor meget gulvet skal kunne holde til. Et gulv skal eksempelvis kunne holde til mere, hvis der er børn og kæledyr i hjemmet, end hvis der ikke er.Skal gulvet anvendes til erhverv, er det vigtigt at vælge et gulv i en slidklasse, der er egnet til erhverv.

Hvordan skal gulvet se ud?

Gulvet spiller en stor rolle i et rums visuelle udtryk og du kan enten vælge et gulv, der danner en neutral baggrund for din øvrige indretning eller et gulv, som er mere markant i sit udtryk og som derfor bliver et smukt blikfang i indretningen.Uanset hvilken gulvtype, der er den rette for dig, vil du kunne vælge mellem mange forskellige smukke designs, så du altid kan finde et gulv, som passer til din smag og stil.