Pynt op til den hyggeligste påske

Så er det endelig påske igen og det betyder, at det er tid til at pynte op. Men hvad kan man egentlig pynte op med og hvilket pynt passer til denne højtid? Læs mere om de mest almindelige slags pynt i denne korte oversigt samt hvordan du kan lave hjemmelavet børn med børnene.

Hvad er påskepynt?

Når de fleste skal tænke på de mest kendte typer påskepynt, vil mange nævne påskeharer, kyllinger og påskeæg. Grunden til at vi spiser påskeæg er, at æg i gamle dage var et tegn på foråret, som symboliserede Jesus’ opstandelse. Derfor pynter vi med æg og kyllinger til påske. Påskeharen kommer fra Tyskland, men den oprindelige betydning er tabt i historien. Over århundrederne er disse symboler blevet en fast del af påsken og mange køber i dag påskepynt eller laver diy påskepynt derhjemme.

Inspiration til hjemmelavet påskepynt

Så hvad kan man pynte op med derhjemme, som virkelig viser, at det nu endelig er påske? Man kan gå med de klassiske valg som harer, kyllinger og æg, som er de motiver, som de fleste forbinder med påsken. Det kunne være malede påskeæg, hæklede harer, kyllinger formet i papir – kun fantasien sætter grænser. Derudover kan du også pynte hjemmet med blomster, som ofte er associeret med påsken. Det kunne være f.eks. være de hvide vintergækker eller påskeliljer, som med deres gule farver virkelig symboliserer, at påsken er kommet.

En hyggelig aktivitet med børnene

Hjemmelavet påskepynt er en fantastisk aktivitet at lave sammen med børn, da der er mulighed for at være kreativ på sjove måder. Det kunne f.eks. ved at puste æg, som måske lidt øvelse, men som virkelig kan underholde de små. Når æggene først er tomme, kan I så begynde at male dem, tørre dem og pynte hjemmet op med dem – en fantastisk måde at gøre hjemmet klar til påsken.