Hjælpemidler som ligner legetøj

Der er i dag flere børn og unge især, der kan føle sig en smule begrænsede i det daglige, fordi de har nogle udfordringer, de altid skal kæmpe med. Som voksne har flere af os lært at håndtere dem, og derfor påvirker de os ikke nødvendigvis i lige så høj grad. Der kan for eksempel være tale om ADHD, autisme og andre diagnoser.

Dog er det ikke kun barnet, der kan føle sig fortvivlet. Det samme gælder forældrene, der kan have svært ved at trænge igennem og for alvor skabe forståelse til barnet.

Oplev roen med piktogrammer

Mange familier oplever derfor et behov for at gøre brug af nogle ekstra hjælpemidler i det daglige. Det kan for eksempel være piktogrammer, der meget visuelt gør det lettere at kommunikere med barnet. Disse kan bruges til tydeligt at vise, hvad der kommer til at ske i løbet af dagen, hvad der skal ske i morgen, og hvad barnet således skal forberede sig på.

På den måde kommer der ingen uventede overraskelser, der kan føre til kaos i det daglige. Og mange oplever derfor en større ro og en hverdag, som kan synes lettere at få til at hænge ordentligt sammen. Billederne er nemlig også lettere at huske og bearbejde, og derfor er de ideelle, når du vil visualisere abstrakte ting, opgaver, aftaler og tid.

Skab dine egne piktogrammer

Og heldigvis for dig har du rig mulighed for at finde en lang række flotte, grafiske og meget farverige piktogrammer online – alle med simple billeder, som er lette af afkode og forstå. Du kan dog også lave dine egne kort med piktogrammer, hvis der er nogle, der mangler og passer ind i jeres hverdag. Det kan for eksempel være, at I har nogle specielle rutiner, der bør vises frem eller hobbies, som der også skal være tid og plads til.