Har du styr på dine indlægssåler i 2023?

Det er næsten et krav, at vi i dagens Danmark har styr på alt – på os selv og verden omkring os (så meget som nu kan lade sig gøre i denne urolige tid)… men har du styr på dine indlægssåler? Et par indlægssåler er nemlig ikke bare et simpelt indkøb, som du kan foretage uden relevante overvejelser.

Der kan være mange årsager til, at du begynder at interessere dig for indlægssåler. Du kan være begyndt at føle ømhed og endda smerter i dine fødder, du kan se, at dit barn går skævt på fødderne eller du har forældre, som klager over smerter i knæ og ryg. Og ja også knæ- og rygsmerter kan afhjælpes med indlægssåler! Mange års undersøgelser har nemlig vist, at flere end 80% af verdens befolkning går skvæt på deres fødder af den ene eller anden årsag og netop denne skævhed gør ofte, at man begynder at kompensere for den skæve gang og dermed får smerter i andre dele af kroppen. Men det er der heldigvis nu en løsning for – indlægssålerne fra den danske virksomhed Align Footwear har nemlig næsten 10 års gode erfaringer med deres patenterede indlægssåler, som ved hjælp af en patenteret 3-punktsteknologi støtter foden de korrekte steder for at opnå den optimale kropsholdning og fodafvikling.

Mærk og se en positiv effekt – ellers send retur

Det er vigtigt at holde styr på hvilken slags for indlægssåler man har brug for og ikke mindst, at man ikke kommer til at købe ”katten i sækken”. For der er nemlig mange om buddet på markedet for indlægssåler: alt fra silkebløde komfort indlægssåler, som føles som at gå på vat til stenhårde plastik såler med hårde pelotter og kunstige svangstøtter. En god idé er altid at konsultere en professionel behandler som kan være en fodplejer, fodterapeut, fysioterapeut og lign. En egen praktiserende læge kan også evaluere din fodstilling og eventuelle smerter og guide i den rigtige retning. Dernæst bør man altid gå efter at købe indlægssåler hos forhandlere, som giver en form for prøveperiode. Det gør blandt andet Align Footwear fra Ikast, som til enhver tid – uanset om man bestiller online på deres webshop eller hos én af deres mere end 200 danske forhandlere (som er førnævnte uddannede kompetente behandlere) – tilbyder en gratis prøveperiode på 60 dage. Det betyder ganske enkelt, at hvis ikke man kan mærke (på sig selv) eller se (for eksempel på sit barn) en begyndende positiv effekt, så kan man returnere de brugte såler og få sine penge igen.

Styr dit aktive liv bedst muligt

For at få det optimale ud af dine indlægssåler, bør du bruge dem mest muligt. Det hjælper som regel ikke kun at bruge dem i special lavede sko, som man måske kun bruger få gange i ugen. Derfor kan det være fordelagtigt at benytte indlægssåler, som er så tynde, at de kan bruges i det meste fodtøj, så du kan får styr på dine udfordringer. Løsning fra Align Footwear  giver nemlig den mulighed, da de blot er 0,5 cm tykke og dermed kan benyttes i det meste fodtøj – fra støvler til højhælede sko.