Guide: Sådan finder du den rigtige efterskole til barnet

Hvis dit barn er ved at være i den alder, hvor han eller hun gerne vil på efterskole, så kan fremtiden godt virke svær at håndtere. For hvordan sørger du som forælder for, at dit barn kommer på den rette efterskole? Her får du gode råd til netop det!

Undersøg mulighederne grundigt

Først og fremmest handler det om at undersøge alle muligheder grundigt. Der findes et hav af forskellige efterskoler rundt omkring i landet, og hvad end i lander på en Kristen efterskole Jylland eller en sportsefterskole på Sjælland, er det vigtigt at have afdækket mulighederne helt først. Nogle efterskoler kan sorteres fra hurtigt af forskellige årsager. Tag en Kristen efterskole Jylland som eksempel. Måske jeres familie ikke er kristen, eller måske Jylland er lige en tand for langt væk? Sådan kan efterskoler generelt grovsorteres fra efter hovedkriterier.

Inddrag dit barn i beslutningen

Det er måske ikke det nemmeste i verden, at tillade et omkring 15-årigt ungt menneske at træffe beslutning om hvor vedkommende vil gå i skole henne, men det er nu alligevel afgørende. Så meget som man ønsker at hjælpe til som forælder, og det er ofte rigtigt meget, så er det ikke alt du kan være med til at afgøre. Det er nu engang dit barn, der gerne vil på efterskole, og derfor betyder selvbestemmelse også en verden til forskel i den fremtidige trivsel på en valgt skole.

Vær åbensindede

Processen i at finde den rigtige efterskole for dit barn er sjældent lige til at gå til. Folk griber det an på forskellige måder, men vigtigst af alt er at både dig og dit barn er åbensindede. Både overfor hinanden, men især også overfor de mange forskellige efterskoler, der findes. Alt lige fra en Kristen efterskole Jylland til en Jagt og Fiskeri-efterskole er muligt, så der skal nok være noget, som føles rigtigt!