Fødselsforberedende akupunktur kan gøre fødslen nemmere

Nærmer fødslen sig efterhånden? Så er det tid måske tid til at overveje fødselsforberedende akupunktur, der kan være med til at give en bedre fødselsoplevelse. 

Du kender garanteret allerede til akupunktur, eller har i hvert fald hørt om det. Akupunktur er en gammel kinesisk lægevidenskab fra østen, som er med til at styrke kroppen og dens selvhealende kræfter. Både de fysiske og psykiske. Nålene mærkes end ikke, når du er til behandlingen, men kan gøre en stor forskel for dig, der inden for den nærmere fremtid skal gennemgå en fødsel. 

Den fødselsforberedende akupunktur er en skånsom og effektiv metode, hvor de tynde nåle bliver nøje placeret på udvalgte punkter på kroppen, for at lindre de her fysiske og mentale spændinger, mange vil opleve på egen krop. Akupunktur kan bidrage med særlig vigtig lindring og hjælp, fordi kroppen gennemgår meget store forandringer, hvor det blandt andet er helt normalt at opleve et virvar af fysiske og psykiske former for ubehag. Disse er ofte manifesteret som kropslige smerter, søvnproblemer samt angst og stress i løbet af graviditeten.

En af de absolut mest væsentlige grunde til at få fødselsforberedende akupunktur er

smertelindring. Akupunktur på specifikke punkter hjælper med at reducere smerter og ubehag i

ryg, hofte, bækken og andre områder, som ofte vil være mærket af graviditeten. Her er lindringen

kærkommen og en uvurderlig hjælper for mange.

Men også særligt op mod fødslen, cirka en gang om ugen fra uge 36-37, vil den fødselsmodnende akupunktur være gavnlig set i forhold til at balancere og forberede kroppen, så fødslen går lettere

i gang. Akupunktur er vel at mærke også gavnligt, selv hvis terminsdato er overskredet, så man

hermed også nedsætter risikoen for at skulle have medicinsk igangsættelse. Dette er fordi, en

kombination af hindeløsning, Robozzo og kraftig fødselsmodnende akupunktur kan hjælpe til at

nedsætte behovet for medicinsk igangsætte af fødslen.

Akupunktur er overordnet set meget gavnligt på utrolig mange fronter for den gravide, og akupunkturen er faktisk anvendt under fødslen på de fleste danske fødeafdelinger – fordi det er en effektiv behandlingsmetode, og fordi behandlingen er uden bivirkninger. Akupunkturen er blandt andet flittigt brugt hos jordemødre på Kolding Sygehus, som oplevede hvordan antallet af indlæggelser på grund af svær graviditetskvalme faldt markant, da de kunne tilbyde de gravide kvinder hjælp fra deres særlige akupunkturklinik. Der er med andre ord påviseligt mange gode grunde til at lade den risikofrie akupunktur indgå igennem graviditetsprocessen for at lindre ubehag på krop og sjæl, samt opnå en bedre fødselsoplevelse.